Újévi köszöntő 2024.

Kedves Kollégák! Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

  1. január 1-jén, az újév hajnalán szeretettel köszöntöm Önöket/Titeket és üdvözlök minden kedves Látogatót!
„Meghitten gondolunk az elmúlt évekre,
Hol örömet, hol bánatot hagyott örökbe.
Tiszteletbe tartva múltat és jövőt,
Feledjük a rosszat, gyűjtsük az erőt.”
„Minden ember igazi álma,
Hogy boldogságát egyszer megtalálja.
Szeressük egymást úgy, mint gyermekünk,
Boldogok igazán csak akkor lehetünk.”

Antóni Sándor tollából a fenti gondolatokkal emlékezem a mögöttünk álló és az elkövetkezendő újévre. Emlékezem a sikereinkre és a kudarcainkra, a be nem tartott és betartott ígéreteinkre. Kapunk még egy esélyt, hogy megbocsássunk, hogy jobbak legyünk, többet szeressünk. Véssük jól a szívünkbe, hogy minden egyes nap az év legszebb napja. De eljött a 2024-es esztendő!

„Fölvirradott az újnak reggele,
Egész világ reménységgel tele.”

Benedek Elek gondolatai biztatást sugároznak, hogy új lendülettel kezdhessük az új esztendőt, mely reményt és megújulást hoz az életünkben, a munkánkban.

Az elmúlt években is kitartó munkával, elhivatott szakmaisággal és szerető gondoskodással formáltuk a Gödöllői Petőfi Sándor Általános Iskola jövőjét, és örömmel vettük tudomásul a szakmai sikereinket és a tanulói dobogós eredményeket.

Három évvel ezelőtt azt a célt tűztem ki, hogy a Gödöllői Petőfi feleljen meg a XXI. századi nevelés-oktatás kihívásainak és legyen az oktatási profiljának megfelelően Gödöllő város egyik vonzó és sikeres iskolája. Minden nap egy kihívás számunkra, hiszen minden nap különböző. Ez változatosságot, nagyfokú alkalmazkodást és dinamikus szemléletmódot kölcsönöz az elsődleges iskolahasználók számára. Sikeres pályázataink révén erősödnek nemcsak a hazai, hanem a külföldi kapcsolataink is. Folyamatosan és sikeresen pályáztunk a Zánkai Erzsébet-táborban való részvételre. Évről évre sikeresek a Határtalanul pályázataink is, a határon túli kirándulások, a Magyarország határain kívül élő magyarság megismerése, valamint a magyarországi és a külhoni magyar fiatalok közti kapcsolatok kialakítása céljából. 2020-tól bekapcsolódtunk az Erasmus + projektbe is a További lépéseink a sikeresebb és boldogabb 21. századi iskolánkért címmel. Több tanulónk és pedagógusunk vett részt e programnak köszönhetően külföldi tanulmányúton, tanulói és tanári mobilitásokon. Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye rangot egy pályázat keretében másodszorra is elnyerte iskolánk, mely program keretében megoszthatjuk „jógyakorlatainkat” a Budapesti Pedagógiai Oktatási Központhoz tartozó iskolák pedagógusaival. Az Oktatási Hivatal 4 legjobban teljesítő, kiemelkedő Bázisintézménye a Dunakeszi Tankerületi Központhoz tartozó iskolák közül az egyik a Gödöllői Petőfi Sándor Általános Iskola. Elnyertük az Élménysuli címet is, melynek keretében rendszeresen alkalmazzuk a tanórákon a Komplex Alapprogramot és az 5 féle alprogrami foglalkozásokat beépítjük a tanulók délutáni tevékenységeibe. Folyamatosan képeztük magunkat, hiszen a gyorsan változó kihívásokra rugalmasan adaptálható tudással és felkészültséggel kell rendelkeznünk.
Számos területen értünk el még kiemelkedő sikereket, de ezeket hosszú lenne felsorolni. Az eredményeink mögött természetesen egy jól összeszokott, innovatív és megújulni képes pedagógus csapat áll.

Az biztos, hogy hiszek a fejlődésben, a változásban, és elkötelezett vagyok az iskolánk, a tanulók, a kollégák és a jövő iránt. A kollégáim megállják a helyüket a folyamatosan változó körülmények között, kreatívak, közösségépítőek, zökkenőmentesen veszik az akadályokat. Fenntartónk, a Dunakeszi Tankerületi Központ és az iskola vezetése mindent megtesz azért, hogy egy motiváló és a nevelő-oktató munkát támogató háttér segítse a közösségformálást a nevelőtestületünkben.

Legyünk büszkék az eredményeinkre és az értékeinkre, amelyek nagyban hozzájárulnak az iskolánk fejlődéséhez! Hiszek az összefogásban, a közösség erejében, a közös akaratban, hiszen csak így lehetséges színvonalat és sikert elérni.

Köszönöm minden kedves kollégámnak az elmúlt évben végzett kitartó munkáját és folyamatos együttműködését. Köszönöm minden kedves szülőnek az odaadó támogatását, megértését és együttműködő munkáját.

E gondolatokkal kívánok minden kedves kollégának, szülőnek és diáknak  erőben és egészségben gazdag új évet!

Gödöllő, 2024. január 1.

Ginczli Lajosné

igazgató

Elérhetőségek

OM azonosító: 037328
Cím: 2100 Gödöllő, Munkácsy Mihály utca 1.
Intézményvezető: Ginczli Lajosné
E-mail: igazgato@godollo-petofi.hu
Telefon: + 36 30 783 9215
Titkárság: + 36 30 783 9195

 

Az iskola nyitvatartása ügyintézés céljából:

Hétfő: 08:00 – 16:00

Kedd: 08:00 – 16:00

Szerda: 08:00 – 16:00

Csütörtök: 08:00 – 16:00

Péntek: 08:00 – 16:00

Tanulói ügyelet biztosítása:

Hétfő: 06:30 – 18:00

Kedd: 06:30 – 18:00

Szerda: 06:30 – 18:00

Csütörtök: 06:30 – 18:00

Péntek: 06:30 – 18:00

 

 

Támogatónk

Gödöllői Német Nemzetiségi Önkormányzat

Elnök: Kaiser Péter

Elérhetőség: peter.kaiser@gnno.hu

Csengetési rend

1. óra: 8.00 – 8.45
2. óra: 9.00 – 9.45
3. óra: 10.00 – 10.45
4. óra: 11.00 – 11.45
5. óra: 12.05 – 12.50
6. óra: 13.00 – 13.45
7. óra: 13.55 – 14.40


Dunakeszi Tankerületi Központ

Cím: 2120 Dunakeszi, Állomás sétány 4.

Központi telefon: +36 (27) 795-206

E-mail: dunakeszi@kk.gov.hu


Honlap: https://kk.gov.hu/dunakeszi
Adatvédelmi tisztségviselő: adatvedelem.dunakeszi@kk.gov.hu
Integritás tanácsadó: https://kk.gov.hu/tajekoztato-anyagok45
Közérdekű adatok: https://kk.gov.hu/kozerdeku-adatok-dk