Versenyek

PINDÚR PANDÚROK AKCIÓBAN!

A Grassalkovich Országos Történelem Verseny döntőjébe több mint 400 versenyző közül  a Pindúr Pandúrok csapata bejutott  az első hat közé, az 5-7. korcsoportban korosztálya legfiatalabb versenyzőiként vehettek részt. A versenyre az egész Kárpát-medencéből érkeztek.  Egy tanéven át számos feladatot oldottak meg a diákok  a Grassalkovichok korszakával  kapcsolatban nemzetközi kitekintéssel.  A döntő június 9-10-én zajlott Gödöllőn. Az első nap  helytörténeti túrán vettek részt  a diákok, és a szakirodalommal, a túra során elhangzott előadásokkal kapcsolatban oldottak meg feladatokat.  Másnap az előadásoknak, színdaraboknak a kastély barokk színháza adott otthont. Izgalmas, kreatív megoldásokkal rukkoltak elő a versenyzők. Nem csupán a tantárgyi tudásra, a szakirodalom ismeretére volt szükség, hanem jó ötletekre, egyedi megoldásokra, előadókészségre is. Felelevenítettük a legendát, miszerint Mária Terézia látogatásakor gróf Grassalkovich Antal felszóratta sóval az utat, hogy a királynő szánkózhasson. Hadik András és bátor seregének 1757-es berlini csínytevését és színpadra vittük.  Nagyon erős mezőnyben  a csapat különdíjat nyert. A csapat tagjai: Réh Szofia, Ráti Luca Noémi, Szabó Bence 5. osztályos tanulók. Nagyon büszkék vagyunk rájuk, sikerükhöz gratulálunk!  

Csaplár Lilla felkészítőtanár

 

ELŐKELŐ HELYEZÉS A NÉMET NEMZETISÉGI RAJZVERSENYEN

Az Oktatási Hivatal által meghirdetett országos német nemzetiségi rajzversenyen III. kategóriában 3. helyezést ért el Horváth Mariella 6.c osztályos tanuló. A téma: „Vígadjunk” – nemzetiségünk zenei kultúrája volt. Felkészítő tanár: Kádár Gabriella Zsófia. Gratulálunk!

 


MEDVE MATEK

2023 májusában iskolánk 16 csapata vett részt a Gellért-hegyen megrendezett Medve Szabadtéri Matematikaversenyen, ahol a sikeres szereplést 9 arany, 6 ezüst és 1 bronz minősítés jelzi. Legeredményesebb csapatunk alsó tagozaton a 3. a (10. hely), felső tagozaton a 6. b (39. hely) csapata lett. Tanári csapatunk az első helyen végzett, ők részt vesznek az országos döntőn.

Gratulálunk a versenyzőinknek!


ÚJABB NÉMET NEMZETISÉGI SIKER!

LANDESFINALE DES UNGARNDEUTSCHEN REZITATIONSWETTBEWERBS
Daróczi Petra 8. c osztályos tanuló a nemzetiségi német vers- és prózamondó verseny országos fordulóján 3. helyezést ért el. Gratulálunk, további sikereket kívánunk.

 

 

 


NÉMET NEMZETISÉGI VERS- ÉS PRÓZAMONDÓ SIKER!

Április 14-én zajlott Pilisvörösváron a német nemzetiségi vers-és prózamondó verseny regionális fordulója.

A Gödöllői Petőfi Sándor Általános Iskolát 4 kiváló, német nemzetiségi osztályos tanuló képviselte. Urbán Jakab 1.c, Maszlag Lóránt 4.c, Ocsovay Koppány 5.c és Daróczi Petra 8.c osztályos tanulók mérettették meg magukat ezen a neves versenyen. Maszlag Lóránt különdíjban részesült. A dobogó legfelső fokára végül Daróczi Petra, iskolánk egyik kiválósága állhatott. Iskolánk történetében szinte egyedi ez a rangos elismerés a német nemzetiségi oktatásban. Petra az 1. helyezésével biztosította magát a 2023. május 19-én, Budapesten megrendezendő országos fordulóba.

Köszönjük a Gödöllői Német Nemzetiségi Önkormányzatnak, valamint Kaiser Péter Elnök Úrnak az önzetlen támogatását és segítő együttműködését. Gratulálunk a szép sikerhez Petrának és felkészítő pedagógusának, Fábián Tündének.


KÉMIAVERSENY-EREDMÉNYEK

Iskolánk kémiaszakkörösei több versenyen vettek részt az elmúlt időszakban.

A Curie kémiaverseny területi fordulójába jutott tanulóink és a területi fordulón elért helyezéseik:Daróczi Petra 8.c (19.),  Uhljár Laura 8.c ( 40.),  Almási Richárd  8.c (44.). A Hevesy György Kémiaverseny Pest vármegyei döntőjén már a hetedikeseink is megmérették magukat:
Andó Patrik 7.c (20.), Cseresznye Péter 7.a (22. ),
Daróczi Petra 8.c (6., országos fordulóra esélyes),  Uhljár Laura 8.c (22.). 

Felkészítő tanáruk: Takácsné Balogh Edit.
Gratulálunk versenyzőinknek a kitartó felkészüléshez és az eredményeikhez!


BOZSIK LABDARÚGÓ TORNA – tavaszi forduló

2023 márciusában került sor a Bozsik Labdarúgó Tornák tavaszi fordulójára, melyen több diákunk dobogós helyen végzett.

I. korcsoport fiú              3. hely
II. korcsoport leány        1. hely
III. korcsoport fiú            2. hely
III. korcsoport leány       2. hely
IV. korcsoport fiú            2. hely

Köszönet a felkészítő pedagógusoknak, Vörös Beatrixnak és Kármán Péternek.


TANKERÜLETI ÖKOVERSENY

Iskolánk 2023 februárjától több fordulóban szervezte meg a tankerületi ökoversenyt alsó- és felső tagozatos osztályok számára. Az elmúlt két évhez hasonlóan idén is online formában hirdettük meg ezt a verseny, melyen 13 intézményből összesen 45 csapat vett rész. A már hagyománnyá vált versenyünk célja, hogy a résztvevők megismerkedjenek hazánk élővilágával, egy-egy különleges fajon keresztül közelebb kerüljenek a természethez és bővítsék tudásukat, szélesítsék látókörüket a környezetvédelemmel és a fenntarthatósággal kapcsolatban. A versenyt 3 kategóriában hirdettük meg. 3-4., 5-6. és a 7-8. évfolyamon, 3 fős csapatok jelentkezhettek. Minden évben a fő téma az Év állatai és növényei. A verseny két fordulóból állt: az első egy feladatlap kitöltése, a második fordulóban egy kisfilmben kellett bemutatni a csapat által választott fajt minél kreatívabban, érdekesebben.

 A Petőfi sulisok eredményei:

3-4. évfolyam
Iskola neve Csapat neve/tagok Helyezés
Gödöllői Petőfi Sándor Általános Iskola Hernyók: 3.c  Horváth Miklós, Szántó Lőrinc, Urbán Dávid 1. hely
Gödöllői Petőfi Sándor Általános Iskola Környezet kincsei 4.a: Kovács Blanka, Nagy Dorina, Pál Benedek, Balázs Benett 3. hely

 Köszönet Wirnhardt-Dóbiás Juditnak a verseny megszervezéséért.


TANKERÜLETI VERS- ÉS PRÓZAMONDÓ VERSENY – MÁRCIUS

Több éve hagyomány iskolánkban az iskolánk névadójának tiszteletére, a Petőfi hét keretében megrendezett tankerületi vers- és prózamondó verseny.
2023-ban ez különösen nagy hangsúlyt kap, hiszen 200 évvel ezelőtt született Petőfi Sándor.
A Dunakeszi Tankerület 11 iskolájából érkeztek hozzánk versenyző tanulók, összesen 116-an.

A Petőfi sulisok eredményei
I. évfolyam:
1. helyezett: Vajda Zétény

IV. évfolyam:
3. helyezett: Maszlag Lóránt

Köszönet Fehér-Kovács Tímea, Mészáros-Juhász Alexandra és Böjthéné Urbin Eleonóra pedagógusoknak a verseny koordinálásáért.


TANKERÜLETI RAJZ- ÉS FOTÓPÁLYÁZAT

2023 februárjától a Gödöllői Petőfi Sándor Általános Iskola ebben a tanévben is több fordulóban sikeresen rendezte meg a tankerületi rajz- és fotóversenyt.
Az első fordulóra több, mint 400 pályamunka érkezett 16 iskolából 10 kategóriában. Külön értékelte a zsűri az 1-2. osztályos és  a 3-4. osztályos kisdiákok versillusztrációit, felső tagozaton mind a csendélet, mind az átírás és épület kategóriáknál külön nézték az 5-6. és 7-8. osztályosok munkáit.
A második fordulóra kategóriánként 15 fő kapott meghívást, ők iskolánkban rajzolták a versenyen kapott vagy kihúzott feladatokat. A zsűri a fotókkal együtt 30 alkotást díjazott, ezekből készült a kiállítás.

A Petőfi sulisok eredményei:

Versillusztráció 1-2. osztály
III. hely
Szerémy Dominik 1.b            Gödöllő Petőfi Sándor Általános Iskola
II. hely
Komáromi Bianka 2.a            Gödöllői Petőfi Sándor Általános Iskola

Versillusztráció 3-4. osztály
III. hely
Rektenwald Léda 4.a             Gödöllői Petőfi Sándor Általános Iskola

Átírás 5-6. osztály
I.hely
Horváth Mariella 6.c             Gödöllői Petőfi Sándor Általános Iskola
Szávai Réka 6.c                         Gödöllői Petőfi Sándor Általános Iskola

Átírás 7-8. osztály
III. hely
Balpataki Sára 7.a                Gödöllői Petőfi Sándor Általános Iskola
Kollár Kitti 7.d                        Gödöllői Petőfi Sándor Általános Iskola

Fotó
III. hely
Bognár Éva 8.c                    Gödöllői Petőfi Sándor Általános Iskola

Köszönet Kádár Gabriella Zsófia pedagógusnak a verseny koordinálásáért. Megtiszteltetés volt számunkra, hogy a Petőfi hét keretében, a hagyományokhoz híven ismét iskolánk rendezhette meg a Dunakeszi Tankerület egyik legvonzóbb versenyét.


NEMZETISÉGI VERS- ÉS PRÓZAMONDÓ VERSENY TERÜLETI FORDULÓ

 

2023. március 10-én került megrendezésre a nemzetiségi vers- és prózamondó verseny területi fordulója Vecsésen. 12 tanulónk mérettette meg magát. Iskolánk történetében a nemzetiségi oktatásban először fordult elő, hogy minden korcsoportban értünk el helyezést. Nagyon örültünk a szép, nem mindennapi sikernek.

 

A verseny helyezettjei:

1-2. évfolyam: Urbán Jakab, I. hely
3-4. évfolyam: Maszlag Lóránt, II. hely
5-6. évfolyam: Ocsovay Koppány, I. hely
7-8. évfolyam: Daróczi Petra, II. hely

 

Gratulálunk a helyezetteknek és a felkészítő tanároknak!
Köszönet a Gödöllői Német Nemzetiségi Önkormányzatnak az önzetlen támogatásáért.
 


LOGIrintus

Iskolánk több osztálya részt vett LOGIrintus LOGIKAI FEJTÖRŐK HETE kihívásain.

A Logirintus Iskolai Kihívásán Petőfi_6b nevű csapata fantasztikusan játszott, ezért az osztály nyereménye a Pénziránytű Alapítvány felajánlásában egy 80 000 Ft értékű hozzájárulás a 2022/2023. tanévi osztálykirándulás valamely élményprogramjához.

Gratulálunk az osztálynak és tanáruknak, Simáné Meleg Anna tanárnőnek!


TESCO-ALEX országos rajzpályázat

Ulicska Petra a Tesco-Alex országos rajzpályázaton III. helyezést ért el. A héten vehette át nyereményét, a könyvcsomagot. Gratulálunk!

 

 

 

 


Erzsébet szavalóverseny – 2022. november

A Gödöllői Királyi Kastély dísztermében megtartott döntőben három korcsoportban, vers és próza, valamint zenei kategóriában díjazta a zsűri a versenyzőket. Az iskolánk színeiben Daróczi Petra korcsoportjában a II. helyezést érte el, Bognár Enikő pedig különdíjat kapott. A tavaly alapított „Szép szavakért” – Pécsi Ildikó Emlékdíjat szintén Daróczi Petra vehette át. Gratulálunk!


Matematikából a Petőfi suli az élen!

Bolyai Matematika Csapatverseny

  1. október 14-én, pénteken iskolánkban is megtartottuk a Bolyai Matematikaverseny helyi fordulóját. A versenyen 25 csapat vett részt. A megyei összesítésben a 3 c. csapata lett a legeredményesebb, ők az 5. helyen végeztek. Tagjai: Urbán Dávid, Szántó Lőrinc, Csák Dániel Alajos, Éger Noel Tibor. Felkészítő tanáruk Nagy Margarita. 

Medvematek Go

Október 7-én iskolánk 18 felsős tanulója vett részt a Medvematek Go szabadtéri versenyen. A kartélyparkban a lelkes, háromfős csapatok okostelefonokon, online kapták a feladatokat, és a GPS irányította őket az állomásokra. A remek, napsütéses időben 90 perc állt a rendelkezésükre a fejtörő feladatok megoldására. A 8.c két csapata bronz, a 6.c és a 7.b két csapata ezüst, a 6.b csapata arany minősítést szerzett. Gratulálunk a versenyzőinknek a nagyszerű eredményekhez!

 

 

MaTalent7

  1. szeptember folyamán az 5. évfolyam tanulói részt vettek a MaTalent7 matematika tehetségazonosító  mérésen. A 11 000 résztvevő között a legjobb 6%-ba került Szabó Bence 5.a és Sztrikó Csanád 5.c osztályos tanuló. Gratulálunk és további sok sikert kívánunk nekik!

Elérhetőségek

OM azonosító: 037328
Cím: 2100 Gödöllő, Munkácsy Mihály utca 1.
Intézményvezető: Ginczli Lajosné
E-mail: igazgato@godollo-petofi.hu
Telefon: + 36 30 783 9215
Titkárság: + 36 30 783 9195

 

Az iskola nyitvatartása ügyintézés céljából:

Hétfő: 08:00 – 16:00

Kedd: 08:00 – 16:00

Szerda: 08:00 – 16:00

Csütörtök: 08:00 – 16:00

Péntek: 08:00 – 16:00

Tanulói ügyelet biztosítása:

Hétfő: 06:30 – 18:00

Kedd: 06:30 – 18:00

Szerda: 06:30 – 18:00

Csütörtök: 06:30 – 18:00

Péntek: 06:30 – 18:00

 

 

Támogatónk

Gödöllői Német Nemzetiségi Önkormányzat

Elnök: Kaiser Péter

Elérhetőség: peter.kaiser@gnno.hu

Csengetési rend

1. óra: 8.00 – 8.45
2. óra: 9.00 – 9.45
3. óra: 10.00 – 10.45
4. óra: 11.00 – 11.45
5. óra: 12.05 – 12.50
6. óra: 13.00 – 13.45
7. óra: 13.55 – 14.40


Dunakeszi Tankerületi Központ

Cím: 2120 Dunakeszi, Állomás sétány 4.

Központi telefon: +36 (27) 795-206

E-mail: dunakeszi@kk.gov.hu


Honlap: https://kk.gov.hu/dunakeszi
Adatvédelmi tisztségviselő: adatvedelem.dunakeszi@kk.gov.hu
Integritás tanácsadó: https://kk.gov.hu/tajekoztato-anyagok45
Közérdekű adatok: https://kk.gov.hu/kozerdeku-adatok-dk